Журналістка Ірина Данилович заявляє, що в фсб її били і душили

Журналістка Ірина Данилович заявляє, що в фсб її били і душили

Укрінформ
Під час чергового засідання «суду» у тимчасово окупованому Криму журналістка Ірина Данилович, яку у квітні викрали співробітники фсб, заявила, що її допитували про зв'язки з українськими спецслужбами, били і душили.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кримський процес.

Повідомляється, що під час чергового засідання у міському суді Феодосії переглянули відео з камери спостереження. На ньому видно, як жінку, схожу на Ірину Данилович, кілька людей силоміць заштовхують у салон автомобіля. Один із цих людей пред'являє якесь посвідчення водієві таксі, який став свідком подій, і той квапливо виїжджає з місця злочину.

Також суд провів допит Ірини Данилович. Вона повідомила, що ні в день її викрадення фсб, ні протягом наступного тижня ніхто не обвинувачував її у зберіганні вибухових пристроїв. У цей час її допитували про зв'язки з українськими спецслужбами. У цьому допити супроводжувалися як психологічним тиском, так і застосуванням тортур. За словами Даниловича, її били і душили, а також довго не виводили в туалет.

Вона додала, що весь цей час її тримали у підвалі будівлі головного управління фсб росії в Криму у важких антисанітарних умовах. Через тиждень їй пообіцяли, що її буде звільнено, коли під відеозапис повідомить, що не має претензій до силовиків і підпише необхідні документи.

Як повідомлялося, Данилович у листі заявила про посилення тиску на неї у сімферопольському СІЗО.

Наразі Данилович висунули підозри у незаконних діях з вибухівкою за ч.1 ст.222.1 кк рф. Правозахисна організація "КримSOS" заявляла, що їй планують висунути ще одне обвинувачення - "у держзраді".

Читайте також: фсб допитувало активістку Ірину Горобцову на поліграфі - КримSOS

Ірину Данилович російські силовики викрали 29 квітня дорогою з Коктебеля до Феодосії. Протягом восьми днів її тримали у приміщенні фсб. Як повідомлялося, силовики проводили тестування на поліграфі та погрожували вивезти її до лісу, якщо вона щось приховуватиме. Їй запропонували підписати порожні бланки в обмін на "визволення". Після того, як вона це зробила, їй повідомили, що у її сумці нібито знайшли вибухівку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-