АМКУ оштрафував дві компанії на понад 30 мільйонів за змову на торгах

АМКУ оштрафував дві компанії на понад 30 мільйонів за змову на торгах

Укрінформ
Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафувала на 30,134 млн грн ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» і ТОВ «Торговий дім Львівського електролампового заводу «Іскра» за змову на торгах з продажу державного пакету акцій АТ «Тернопільський радіозавод «Оріон».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

«Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України визнала дії ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» і ТОВ «Торговий дім Львівського електролампового заводу «Іскра» порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. За порушення законодавства на компанії накладено штрафи на загальну суму 30 133 600 грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час розгляду справи АМКУ встановив, що ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» здобув перемогу не конкурентним шляхом, а завдяки тому, що попередньо узгодив умови участі в аукціоні з іншим його учасником – ТОВ «Торговий дім Львівського електролампового заводу «Іскра». Завдяки цьому конкуренцію між ними було усунуто.

Торги з продажу акцій проводило регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області у 2018 році. Тоді стартова ціна продажу складала 24 885 870,00 грн (без ПДВ).

Читайте також: АМКУ рекомендує уряду повернути державний контроль за обігом пального

Як повідомляв Укрінформ, ТОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал» придбав державний пакет акцій АТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» у жовтні 2018 року за 57 млн грн.

Основним видом діяльності «Оріону» є виготовлення обладнання зв'язку, зокрема, радіоретрансляторів та радіостанцій, а також виготовлення освітлювального устаткування. Заводу належать 36 будівель, площа складських приміщень - 5,6 тис. квадратних метрів, виробничих приміщень - 35 тис. квадратних метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-