До відбудови Херсона вже долучилися 15 військових адміністрацій

До відбудови Херсона вже долучилися 15 військових адміністрацій

Укрінформ
Уже 15 обласних військових адміністрацій допомагають Херсону відновлюватися після російської окупації.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Херсон об’єднав навколо себе вже 15 обласних військових адміністрацій, які надали гуманітарну допомогу. Ця допомога продовжуватиме надходити й далі. Це десятки тисяч продуктових наборів, питна вода, дитяче харчування, гігієнічні набори тощо. Хтось допомагає дітям з відпочинком, хтось допомагає оргтехнікою, будівельними матеріалами та технікою, аварійними машинами", – сказав він.

Читайте також: В ОП розповіли про відновлення електроенергії на Херсонщині

Окрім того, за словами Тимошенка, у місті відновлюють роботу мережеві супермаркети, а також триває відновлення мобільного зв’язку.

Він також поінформував, що Укрпошта надає послуги вже у 82 населених пунктах Херсонської області.

"Місцеві мешканці можуть отримати пенсійні та інші соціальні виплати за період окупації, а також купити продукти та товари першої необхідності", – підкреслив Тимошенко.

Заступник керівника ОП додав, що триває робота над відновленням інфраструктури. Зокрема, йдеться про зруйнований російськими загарбниками міст на шляху з Херсона до Миколаєва.

Читайте також: У Херсоні відновлюють централізоване водопостачання

"Зараз його демонтують, а поруч облаштують два тимчасові проїзди. Найближчим часом розпочнемо відновлювати сам міст", – розповів Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Президент Володимир Зеленський заявив, що Херсон повертається під контроль України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-