Конгресмени нарешті отримали податкові декларації Трампа – ЗМІ

Конгресмени нарешті отримали податкові декларації Трампа – ЗМІ

Укрінформ
Бюджетний комітет Палати представників США, який ще контролюється демократами, отримав податкові декларації експрезидента Трампа, що поклало край багаторічній судовій тяганині за доступ до цих документів.

Про це повідомляє  The Hill, передає Укрінформ.

«Офіційний представник мінфіну США в середу підтвердив, що міністерство виконало розпорядження Верховного суду від минулого тижня попри екстрені заклики Трампа зупинити передачу, що фактично поклало край багаторічній протидії (експрезидента – ред.) цим зусиллям»,- зазначається в повідомленні.

Останніми роками демократи Палати представників наполягали на обов’язковій перевірці податкових декларацій Трампа ще з часів його бізнес-діяльності, яка викликала великі сумніви щодо етичності й відповідності нормам. Адвокати експрезидента блокували всі запити й наголошували, що демократи діють суто в політичних інтересах.

Читайте також: Генпрокурор США призначив спецрадника для розслідування справ проти Трампа

Як повідомляв Укрінформ, під час президентських виборів у 2016 році Трамп порушив традицію, згідно з якою кандидати добровільно оприлюднювали свої податкові звіти. Тоді бюджетний комітет Палати представників надіслав офіційний запит до Податкової служби США, щоб отримати декларації Трампа за період з 2013 року, а також звітні документи восьми підконтрольних йому організацій.

Минулого тижня Верховний суд США відмовив колишньому президенту Трампу у праві не надавати Палаті представників свої податкові декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-