Франція з партнерами опрацьовує пропозицію створити спецтрибунал для росії

Франція з партнерами опрацьовує пропозицію створити спецтрибунал для росії

Укрінформ
Франція почала працювати з міжнародними партнерами, в тому числі з Україною, над пропозицією створити спецтрибунал для розслідування воєнних злочинів росії.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції, передає Укрінформ.

Зазначається, що покарання за злочини, скоєні в Україні в ході агресії росії, є для Франції пріоритетом. Країна мобілізувалася на підтримку як української системи правосуддя, так і Міжнародного кримінального суду, які мають право проводити неупереджені та незалежні розслідування, щоб винні в цих злочинах були притягнуті до відповідальності.

“Щодо пропозиції створити спеціальний трибунал для злочинів російської агресії в Україні, ми почали працювати з нашими європейськими та українськими партнерами. Як підкреслює президент Європейської комісії фон дер Ляєн, ітиметься про досягнення максимально широкого консенсусу в міжнародній спільноті”, - вказується у повідомленні.

Читайте також: Костін обговорив із міністрами юстиції країн G7 створення спецтрибуналу для рф

Також зазначається, що Париж підтвердив своє бажання поглибити спільну роботу з Києвом у боротьбі з безкарністю під час візиту до МЗС Франції 29 листопада спеціального представника України Антона Кориневича.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС пропонує створити спецсуд для розслідування злочинів агресії росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-