Обіцяних Україні систем ППО буде недостатньо для захисту всієї країни - Ігнат

Обіцяних Україні систем ППО буде недостатньо для захисту всієї країни - Ігнат

Укрінформ
Щоб суттєво наростити систему протиповітряної оборони України, необхідною є значно більша кількість комплексів ППО, ніж та, що планується для передачі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання, яким чином можуть змінити протиповітряний захист України системи ППО міжнародних партнерів.

«Вони можуть змінити і суттєво наростити нашу систему протиповітряної оборони, якщо будуть нам надані в достатній кількості. Те, що ми маємо на сьогодні, позитивне рішення Німеччини – це надання Україні найновіших систем IRIS-T (зенітний ракетний комплекс середнього радіусу дії – ред.), найновіший у світі ЗРК з дальністю ураження до 40 і більше кілометрів, якщо застосовувати його за певною методикою. Цього комплексу (це мова йде про одну батарею), на жаль, наразі буде недостатньо для того, щоб суттєво наростити, але на певному напрямку зміцнити нашу ППО можна. Тому що комплекс сучасний з потужними радарами, потужними ракетами, які можуть реагувати на ті загрози і збивати ті ракети, які у нас немає спроможності збивати тими комплексами, які є у нас на озброєнні», – пояснив Ігнат.

Читайте також: Військові просять не повідомляти про «прильоти» та роботу ППО до завершення повітряної тривоги

Він також повідомив, що стосовно іншого норвезького комплексу NASAMS, який використовує американські ракети, то згадані ракети вже закладені в пакет допомоги Україні.

«Мова про те, що норвезька сторона надасть нам дві батареї, а щоб наростити суттєво систему ППО тими комплексами, потрібно значно більше комплексів, і, мабуть, про це й буде йти мова із нашими західними партнерами», – сподівається Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський домовився з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове скликання засідання G7 та обговорив з ним посилення тиску на росію та відновлення пошкодженої інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-