Посадовцю лісгоспу оголосили підозру в держзраді - допомагав росіянам укріпитися в Куп’янську

Посадовцю лісгоспу оголосили підозру в держзраді - допомагав росіянам укріпитися в Куп’янську

Укрінформ
У селі на Харківщині затримали завідувача одного із секторів державного підприємства "Куп’янське лісове господарство", який після тимчасового захоплення російськими військами Куп'янська пішов з ними на співпрацю.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Після так званої співбесіди в "комендатурі" чоловіка призначили "директором лісгоспу".

"Одна з основних вимог, яку виснули загарбники, - організовувати регулярне постачання деревини для укріплення їхніх позицій. Крім того, зрадник віддав кілька службових автомобілів лісництва на потреби військових рф та надав відомості про всіх співробітників", - ідеться в повідомленні.

Після звільнення Куп’янська зрадник втік до одного із сіл Харківського району, де намагався пересидіти. ДБР встановило його місцеперебування та затримало, влаштувавши засідку біля будинку.

Читайте також: «Здавав» патріотів в Ізюмі: експравоохоронцю оголосили підозру в держзраді

Йому повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні ДБР заочно оголосило підозру в державній зраді двом працівницям податкової інспекції Головного управління Державної податкової служби в Запорізькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-