На Київщині встановили перші модульні будинки в межах програми ООН

На Київщині встановили перші модульні будинки в межах програми ООН

Фото
Укрінформ
У селі Бузова Київської області встановили перші модульні будинки, надані в межах житлової програми від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна військова адміністрація повідомляє в Телеграмі

Загалом через цю програму Королівство Данія надало 96 модульних будинків для встановлення на території Київської і Чернігівської областей.

У селі Бузова встановили чотири такі будинки на приватних обійстях місцевих жителів, які втратили свої оселі через війну.

В обладміністрації наголосили, що таке житло повністю придатне для проживання: має всі необхідні комунікації, утеплене, умебльоване й оснащене побутовою технікою.

«Через російську військову агресію багато людей залишилися без даху над головою. Відбудова Київщини відбувається щодня, проте на повне відновлення потрібен час. А сотні родин потребують власного житла та підтримки просто зараз. Тож модульні будинки дають змогу родинам уже сьогодні жити на своїх подвір’ях, поки ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше відновити регіон та повернути людей до нормального життя», — наголосив заступник очільника ОВА Микола Бойко.

Читайте також: Іноземні партнери можуть долучитися до програм забезпечення житлом переселенців - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, за даними міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова, станом на 3 жовтня для людей, які втратили житло через бойові дії, відкрили 11 модульних містечок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-