Фіала заявив про плани провести у Києві переговори між українським та чеським урядами

Фіала заявив про плани провести у Києві переговори між українським та чеським урядами

Укрінформ
Прага працює над підготовкою міжурядових консультацій, які планується провести в Києві.

Це підтвердив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала на підсумковій пресконференції за результатами неформального саміту ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можу підтвердити, що йдеться про переговори в Києві між чеським і українським урядами», - заявив Фіала.

Це питання обговорювалося під час переговорів у Празі з українським прем’єром Денисом Шмигалем.

Читайте також: Шмигаль подякував Чехії за підтримку України

На думку Фіали, доцільним було б, щоб формат включав 6 членів уряду. Наразі відбувається обговорення з міністерствами, як краще сформувати делегацію урядовців з тим, щоб це краще відповідало завданням, які ставлять перед собою обидві країни.

Глава уряду ЧР зазначив, що Чехія не лише активно допомагає Україні зараз, а й зацікавлена в участі у програмах повоєнного відновлення.

Підбиваючи підсумки двох самітів у Празі, чеський прем’єр наголосив, що обидві зустрічі – Європейської політичної спільноти та неформальний саміт ЄС – чітко показали: в Європі є однозначна думка, що треба допомагати Україні, не можна акцептувати російську агресивну політику на всіх напрямках. Політик високо оцінив новий пакет санкцій, схвалений цього тижня, який став реакцією на цю політику. Також він відзначив досягнення домовленості започаткувати підготовку українських військових на території ЄС.

«Будемо продовжувати в цих речах», - сказав Фіала.

Читайте також: Саміти у Празі: газ для Європи, зброя і гроші для України

За його словами, важливі дебати відбулися щодо того, як правильно, краще і якнайдовше забезпечити допомогу Україні не лише з точки зору надання воєнних матеріалів і зброї, гуманітарної допомоги, а й фінансово наповнити взяті зобов’язання.

«Не можна допустити, щоб успіхам, досягнутим українською армією на полі бою, заважав брак фінансів», - підкреслив чеський прем’єр.

Як повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі проходив неформальний саміт ЄС.

Фото Ольги Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-