Офшорні скандали: у Канаді нарахували $76 мільйонів додаткових податків

Офшорні скандали: у Канаді нарахували $76 мільйонів додаткових податків

Укрінформ
Податкове агентство Канади нарахувало 76 мільйонів доларів податків та штрафів на основі оприлюднених у Panama і Paradise Papers даних.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CBC News.

“У Податковому агентстві Канади заявили, що станом на 26 серпня завершили 265 аудитів, пов’язаних із “панамськими паперами”, під час яких виявили 75 мільйонів доларів несплачених податків. Понад 150 аудитів досі тривають”, - ідеться у публікації.

Як додається, за «райськими паперами» завершили 106 перевірок та виявили несплачені податки на суму 1,6 мільйона доларів. Понад 25 перевірок ще тривають.

При цьому у відомстві відмовилися розкривати дані стосовно того, скільки коштів уже вдалося зібрати із боржників.

“Хоча деякі платники податків співпрацювали із Податковим агентством, на проведення аудитів знадобиться кілька років, оскільки багато платників податків не дотримуються вимоги щодо надання доступу до фінансових документів та використовують судові позови для перешкоджання аудитам. Як наслідок, ці аудити складні та тривалі”, - заявили канадські податківці.

Читайте також: Канада розширила санкції проти Ірану через порушення прав людини

За час, що минув з оприлюднення “панамських документів”, лише п’ять справ було передано для кримінального розслідування, три з яких було згодом закрито. Жодних обвинувачень поки офіційно висунуто не було.

Як повідомлялося, опублікування "Панамських документів" у квітні 2016 року стало результатом діяльності Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (штаб-квартира у Вашингтоні). У них містяться дані про офшорні рахунки цілого ряду чинних і колишніх лідерів, відомих політиків, бізнесменів, спортсменів, які знаходилися у розпорядженні панамської компанії Mossack Fonseca, що надавала юридичні послуги з реєстрації компаній в офшорах. Папери розкрили підставні компанії і показали глобальну мережу осіб, які відмивають величезні гроші та ухиляються від сплати податків. Розкриття цих даних привело до відставки кількох відомих політиків.

Своєю чергою «райські папери» складаються з 13,54 мільйонів внутрішніх документів. Перші результати розслідувань були опубліковані 6 листопада 2017 року.

Фото: The Canadian Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-