На деокупованій території Харківщини відновлюється доступ до українського мовлення

На деокупованій території Харківщини відновлюється доступ до українського мовлення

Укрінформ
Українське мовлення, зв'язок та інтернет уже доступні у низці деокупованих населених пунктів Харківщини.

Про це повідомила голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Зв’язок уже є у Куп’янську, Балаклії, Вовчанському, Ізюмі, Бурлуці, с. Малахове, Михайлівці, Юр’ївці, Гогіно, Приколодному, Шевченковому та Чекаловському. Радісно знати, що ми маємо зв’язок з нашими громадянами", - зазначила Герасим'юк.

За її словами, на визволених територіях відновлюється інтернет, а також радіо - "Суспільне мовлення" та "Промінь", що добиває вже до с.Троїцьке Шевченківського району".

Читайте також: Київстар відновив 86% мобільної мережі на Харківщині

Водночас голова Нацради зауважила, що на Харківщині залишається проблема нестабільного енергопостачання, через що зв'язок і мовлення періодично зникають.

Тим часом постала проблема щодо відновлення інфраструктури місцевих мовників, яку зруйнували чи пошкодили загарбники. Нині Нацрада складає список збитків, із яким планує звернутися до міжнародних партнерів по фінансову допомогу.

Як повідомлялося, на визволених територіях Харківщини відновили мовлення 27 телерадіокомпаній, повернувся телемарафон "Єдині новини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-