У звільненому Лимані мешканці повідомили поліції про 39 місць поховань

У звільненому Лимані мешканці повідомили поліції про 39 місць поховань

Укрінформ
На Донеччині у деокупованому Лимані мешканці повідомили поліції про 39 місць поховань, правоохоронці з’ясовують подробиці злочинів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація.

«З 25 травня місто перебувало під окупацією. Тепер сюди нарешті повертаються право і порядок… Вже зараз місцеві жителі повідомили про 39 місць поховань, серед них можуть бути як одиночні, так і групові - це з'ясовуватимуть правоохоронці», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донеччині виявили штаб загарбників із важливою документацією

Зазначається, що поліція ретельно документує кожен злочин – це необхідна доказова база для майбутнього трибуналу, який неодмінно відбудеться над усім російським військово-політичним керівництвом та ідеологами «руського миру».

В ОВА нагадали, що місто Лиман перебувало під контролем загарбників з 25 травня, і протягом чотирьох місяців росіяни, як робили це і в інших загарбаних населених пунктах, руйнували та вбивали. Так в місті кожен десятий будинок повністю зруйновано.

Читайте також: МВС: у Лимані ми виявили 60 тіл загиблихполовину ідентифікували

Але першочергові завдання для поліції зараз – пошук вибухонебезпечних предметів, доставка гуманітарної допомоги та евакуація місцевих жителів.

«Над усім цим працюємо разом. Повертаємо у визволене місто повітря свободи», - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомлялося, Збройні сили України повністю зачистили від російських загарбників місто Лиман на Донеччині. Про це офіційно повідомив 2 жовтня Президент України Володимир Зеленський.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-