Київський фунікулер відновлює роботу вперше за час повномасштабної війни

Київський фунікулер відновлює роботу вперше за час повномасштабної війни

Укрінформ
У Києві з понеділка, 10 жовтня, знову працюватиме фунікулер.

Як передає Укрінформ, про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

«Друзі! В понеділок, 10 жовтня, відновлює свою роботу Київський фунікулер. Навесні, під час активних бойових дій під Києвом, фунікулер, за участі волонтерів, законсервували. Адже підйомник має статус пам’ятки архітектури, історії, науки і техніки. Особливою цінністю пам’ятки є вітражі авторства українських художників Валентина Задорожного та Миколи Шкарапути, розміщені у вестибюлях», — зазначив він.

Читайте також: Київ розпочинає опалювальний сезон для лікарень, шкіл та дитсадків

Як зауважив Кличко, у червні фунікулер пройшов плановий щорічний ремонт. Під час робіт фахівці Київпастрансу здійснили технічне обслуговування й обстеження вузлів, агрегатів, рушіїв та систем підйомника.

За словами мера, система безпеки вагонів фунікулера успішно пройшла випробування під великим навантаженням. Обстежені були також колії та контактна мережа.

«Фунікулер підготовлений до відновлення експлуатації, запуск підйомника отримав погодження від органів захисту культурної спадщини. Тож з понеділка вже можна скористатися приємними поїздками на столичному фунікулері», — додав мер.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня Київський фунікулер був закритий на плановий ремонт після завершення робіт із консервації вестибюля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-