У Львові американський хірург пересадив чоловікові нирку його брата

У Львові американський хірург пересадив чоловікові нирку його брата

Фото
Укрінформ
У Львові американський трансплантолог Роберт Монтгомері пересадив 61-річному чоловікові нирку його рідного брата - пацієнт і донор почуваються добре. 

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Першого медичного об'єднання Львова, передає Укрінформ.

"Американський трансплантолог Роберт Монтгомері... пересадив нирку у Львові. Родинну операцію всесвітньо відомий хірург виконав спільно з командою лікарів Центру трансплантології Першого медоб’єднання Львова", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Черкасах провели соту трансплантацію кісткового мозку

Зазначають, що 61-річний львів’янин Ігор Жукровський хворів на ниркову недостатність з 2015 року, останні три роки потребував ще й процедур гемодіалізу. Донором став його рідний брат, 62-річний Петро Жукровський. Після двогодинної пересадки нова нирка у пацієнта запрацювала просто на операційному столі. Сьогодні, на третій день після операції, пацієнт і донор почуваються добре.

У медзакладі зазначили, що це вже другий приїзд Роберта Монтгомері. Він привіз зі США значну кількість потрібних хірургічних інструментів для застосування нових технік нашими лікарями.

Читайте також: З початку війни в Україні провели понад сто трансплантацій кісткового мозку - МОЗ

«Роберт Монтгомері показує нам техніку, яку використовують в США, ділиться з нами досвідом, вчить нас нових технологій. Тому ми вдячні йому. І взагалі, це дуже значимо для всієї команди Центру трансплантології працювати за одним столом із спеціалістом світового рівня», - зазначає Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб'єднання Львова.

Загалом, медики Центру трансплантології лікарні Святого Пантелеймона виконали вже 110 пересадок нирок. Лише цьогоріч зробили вже 50 таких операцій. З них 34 – родинні та 16 – посмертні.

Професор Роберт Монтгомері - директор Інституту трансплантації Лангон Нью-Йоркського університету. Саме він з командою Хопкінса колись задумали і реалізували ідею перехресного донорства, виконавши у 2010-му році десять трансплантацій за один день. Цей день і вклад професора зафіксовано у Книзі рекордів Гіннеса.

За збігом долі, професор Монтгомері сам живе з донорським серцем.

А у вересні 2021 року команда під керівництвом Монтгомері здійснила першу ксенотрансплантацію - пересадку людині нирки генетично модифікованої свині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-