Кулеба відкрив у Гані бізнес-форум

Кулеба відкрив у Гані бізнес-форум

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Гани відкрив бізнес-форум за участі близько 20-ти українських і ганійський компаній.

Про це повідомила пресслужба МЗС, передає Укрінформ. 

Зазначається, що компанії-учасники форуму представляли сфери металургії, машинобудування, фармацевтики, сільського господарства, виробництва продуктів харчування та напоїв, будівництва, відновлюваної енергетики, IT-послуг.

«Під час переговорів з керівництвом Гани ми досягли політичної домовленості про суттєву активізацію економічної співпраці. Йдеться насамперед про збільшення обсягів торгівлі та нові проєкти в сільськогосподарському секторі», - сказав Кулеба.

У рамках бізнес-форуму відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Радою експортерів та інвесторів при МЗС України і Торговельно-промисловою та сільськогосподарською палатою Гани.

Читайте також: Україна розширює присутність в Африці – планує відкрити посольство в Гані

За даними Державної служби статистики України, у 2021 році обсяг торгівлі товарами між двома країнами становив 300,058 млн дол. США. Експорт товарів склав 171,6 млн дол. США (зріс на 110,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року). Імпорт товарів склав 128,4 млн дол. США (скоротився на 3,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року).

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснює перше в історії української дипломатії турне глави МЗС України країнами Африки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-