Рада звернеться до міжнародної спільноти щодо північних територій Японії

Рада звернеться до міжнародної спільноти щодо північних територій Японії

Укрінформ
Верховна Рада на засіданні підтримала проєкт постанови про звернення парламенту до міжнародного співтовариства щодо північних територій Японії.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм народного депутата Ярослава Железняка (парламентська фракція "Голос"), відповідне рішення підтримали 287 народних депутатів.

«Парламент підтримав ще два звернення до міжнародного співтовариства #8108 щодо північних територій Японії (за -287)», - написав Железняк.

Читайте також: Японія запровадила санкції проти 81 фізособи та дев'яти організацій з рф

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, повномасштабна збройна агресія росії проти України вкотре засвідчила, що питання демаркації кордонів суверенних держав і наступна беззастережна повага до територіальної цілісності незалежних держав є наріжним каменем належного співіснування всіх членів міжнародної спільноти.

Проєкт звернення ВР спрямований на недопущення толерування пов'язаних з окупацією питань та привернення уваги на міжнародному рівні до необхідності підтримки суверенних територій Японії та прискорення фактичної реалізації домовленостей 1956 року.

Читайте також: Японія вишле російського консула – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії повернув у щорічний дипломатичний довідник "Синя книга дипломатії" формулювання "незаконно окуповані" щодо Курильських островів (північні території в Японії). Токіо заявляє, що радянський союз незаконно захопив північні території, до яких входять острови, включаючи Еторофу, Шикотан і Кунаширі, незабаром після капітуляції Японії в Другій світовій війні в серпні 1945 року. москва стверджує, що це було зроблено «законно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-