АМКУ пропонує розірвати договір із росією про співробітництво в галузі конкуренції

АМКУ пропонує розірвати договір із росією про співробітництво в галузі конкуренції

Укрінформ
Антимонопольний комітет України ухвалив проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про припинення дії договору між Кабінетом Міністрів України та урядом російської федерації про співробітництво в галузі конкуренції».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що цим же документом Міністерству закордонних справ буде доручено повідомити уряд країни-агресора про прийняте рішення.

В АМКУ зауважують, що Україна ще з 2014 року не співпрацює з агресором у галузі конкуренції. Водночас прийняття урядом України цієї постанови формалізує розрив відносин з росією.

Договір був вчинений 13 липня 2000 року та передбачає, зокрема: забезпечення умов для ефективного функціонування товарних ринків України та російської федерації, а також створення механізму взаємодії, спрямованого на недопущення та припинення дій, які чинять негативний вплив на конкуренцію на товарних ринках.

Разом з цим, договір передбачає: вирішення питань гармонізації законодавств України та російської федерації у галузі конкуренції та спільний розгляд дій, які чинять негативний вплив на конкуренцію на товарних ринках України та російської федерації.

Читайте також: Уряд пропонує розірвати угоду з білоруссю про уникнення подвійного оподаткування

Антимонопольний комітет України наприкінці лютого 2022 року звернувся до провідних міжнародних організацій у сфері економічної конкуренції, таких як ОЕСР та ICN, із закликом щодо усунення від участі у їхній роботі представників росії та білорусі. У відповідь роботу російського відомства в діяльності ICN було призупинено, а ОЕСР припинила участь росії та білорусі у своїх структурах.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 16 вересня 2022 року скасував дію деяких документів, які стосуються економічного співробітництва України з рф, а також з суміжними областями республіки білорусь і адміністративно-територіальними одиницями Республіки Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-