На лікування до клінік Європи доправили ще 28 українців

На лікування до клінік Європи доправили ще 28 українців

Фото
Укрінформ
Протягом тижня на лікування до клінік Європи відправили ще 28 українців.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Цього тижня вдалося евакуювати 28 пацієнтів та доправити їх на спеціалізоване лікування у медзаклади Німеччини, Норвегії, Австрії, Нідерландів, Польщі, Швеції та Ірландії", - йдеться у повідомленні.

У складі групи були пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями. Зокрема, пацієнт із Бучі Київської області, який підірвався на міні, пацієнти зі східних та прифронтових територій. У групі також є цивільні особи з онко- та хронічними захворюваннями. Всі вони транспортовані за кордон для продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

У МОЗ нагадують, що медична евакуація триває з перших днів повномасштабного вторгнення. Медична евакуація проводиться у зв'язку з тим, що надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях суттєво ускладнилося внаслідок постійних бойових дій, обстрілів та пошкоджень інфраструктури.

Читайте також: На лікування за кордон доправлять шістьох визволених із полону українців

Міжнародні партнери України у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарень у прифронтових територіях через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Як повідомлялося, на спеціалізоване лікування до клінік Європи з початку повномасштабного вторгнення було доправлено близько двох тисяч постраждалих українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-