Науседа єдиний з лідерів ЄС, хто підійшов до демонстрантів перед зустріччю у Празі

Науседа єдиний з лідерів ЄС, хто підійшов до демонстрантів перед зустріччю у Празі

Фото
Укрінформ
Єдиним лідером, який перед початком неформального саміту Європейського Союзу у Празі підійшов до демонстрантів, був президент Литви Гітанас Науседа.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я повністю з вами згодний: ми маємо підтримати Україну, це наша головна задача. Ви не будете залишені наодинці; Литва, країни Балтії, Польща та всі-всі будуть вас підтримувати…. Будьте певні, ми переможемо, і перемога буде вашою. Ваша перемога буде нашою перемогою, а наша – вашою! Героям Слава!», - сказав слова підтримки політик.

Після цього він підійшов до преси та закликав представників ЗМІ більше уваги приділити цій молоді, яка є майбутнім України.

Говорячи про стратегії ЄС щодо росії, Науседа окреслив її так: стримування, стримування та ще раз стримування. Він зазначив, що останні дії та заяви москви є спробою протестувати можливість ЄС, Заходу відповісти.

«Ми не повинні дозволити маніпулювати нами, адже кремлівський режим є дуже сильним у цьому», - зазначив литовський президент.

Читайте також: Зеленський виступив на саміті Європейської політичної спільноти. Повний текст

Протестувальники, серед яких були представники європейської партії, яка тільки народжується, VOLT, тримали плакати та вигукували гасла "Сильний ЄС", "Ні - праву вето". Також вони привезли відому фігуру путіна з пап'є-маше на золотому унітазі.

Неформальний саміт ЄС у Празі обговорюватиме такі питання як допомога Україні, зусилля щодо зниження цін на енергоносії, захист європейської критичної інфраструктури тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-