Зеленський розгляне петицію про позбавлення громадянства судді Львова

Зеленський розгляне петицію про позбавлення громадянства судді Львова

Укрінформ
Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом у разі підтвердження наявності російського громадянства в очільника Касаційного господарського суду Богдана Львова припинити його громадянство України набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Відповідні дані опубліковані на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

Петицію було опубліковано 30 вересня, її автор - Михайлова Аліна Артурівна.

“Закликаю Президента України Володимира Зеленського ініціювати проведення перевірки відповідними державними органами та у разі підтвердження оприлюднених журналістами фактів скористатись своїми повноваженнями і припинити громадянство Богдана Львова”, - йдеться в документі.

Читайте також: СБУ підтвердила наявність російського паспорта у судді Богдана Львова

Автор нагадала, що відповідно до українського законодавства добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави є підставою для втрати громадянства України (п. 1 ч. 1 ст. 19 закону “Про громадянство України”), а прийняття рішень та видача указів про припинення громадянства України належить до повноважень Президента (п. 1 ч. 1 ст. 22 закону “Про громадянство України”).

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня голова ВС Всеволод Князєв відрахував очільника Касаційного господарського суду Богдана Львова зі штату суду. Підставою став лист Служби безпеки України про наявність у Львова громадянства російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-