Мішель розповів про ключові теми на зустрічі лідерів ЄС у Празі

Мішель розповів про ключові теми на зустрічі лідерів ЄС у Празі

Укрінформ
Ситуація в Україні залишається ключовою темою європейського порядку денного, тож сьогодні лідери ЄС підтвердять єдність у засудженні російської агресії та тверду позицію щодо продовження економічної, політичної та військової допомоги для України.

Про це у Празі перед початком другого дня неформального саміту ЄС сказав президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми маємо важливу тему порядку денного. Це війна в Україні, важливість залишатися об’єднаними та твердими у допомозі Україні, - з наданням фінансової, політичної та військової підтримки. Важливо також залишатися твердими у засудженні російської агресії. Ми не визнаємо і ніколи не визнаватимемо фейкові референдуми та незаконні анексії», - наголосив Мішель.

Він зауважив, що дуже важливим залишається питання координації зусиль із реагування на високі ціни на енергію, які мають руйнівний ефект для громадян та для бізнесу європейських країн.

«Енергетичні ціни – це дуже важливий виклик, на якій ми маємо відповісти. У цьому випадку ми приймемо письмові висновки. Це допоможе нам глибше розглянути проблему та визначити, як ми зможемо відповісти, ймовірно, під час наступної Європейської ради, на три питання: як скоротити споживання, як убезпечити постачання, та як стабілізувати ціни. Все це спричиняє величезний тиск на домогосподарства, на родини, на бізнес, на економічний розвиток. Ми маємо вирішити ці фундаментальні питання. У нас немає права втрачати час. Такої опції не існує. Ми маємо прийняти відповідні рішення щонайшвидше», - наголосив Мішель.

Читайте також: Празький саміт підтвердив повну ізоляцію росіїМоравецький

Як повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС. Вчора в рамках саміту відбулася перша зустріч Європейського політичного співтовариства за участі лідерів 44 європейських країн.

Сьогодні відбувається неформальне засідання Європейської ради, під час якої європейські лідери серед головних тем розглянуть виклики, що виникли внаслідок російської агресії проти України, включаючи продовження підтримки самої України в її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-