Боррель запропонує лідерам ЄС надати Україні черговий транш військової допомоги

Боррель запропонує лідерам ЄС надати Україні черговий транш військової допомоги

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель розраховує отримати підтримку лідерів ЄС стосовно виділення для України чергового траншу для надання військової допомоги, а також щодо формату тренувальної місії ЄС для України.

Про це він заявив 7 жовтня у Празі перед початком другого дня неформального саміту ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми будемо продовжувати обговорювати нашу безпеку та заможність, і ці питання мають бути більше інтегровані одне з одним. Джерела нашої заможності, що пов’язані із цінами на енергію, мають іти поряд із питаннями щодо нашої безпеки, в якій дуже велике значення має російська агресія проти України», – сказав Боррель.

Високий представник зауважив, що під час засідання Європейської Ради домінуватимуть питання енергетики, але він проситиме лідерів ЄС продовжувати послідовну підтримку Україні у її боротьбі.

Читайте також: Маємо відповідати пропорційно на ескалацію росіїМецола про військову допомогу Україні

«Я буду просити лідерів підтримати виділення нового траншу для Європейського фонду миру, щоб продовжувати надавати Україні військову підтримку, і також для тренувальної місії. Сподіваюся, що до наступної Ради міністрів закордонних справ (17 жовтня – ред.) ми матимемо пропозиції з обох цих напрямків», – сказав Боррель.

Як повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС. 6 жовтня в рамках саміту відбулася перша зустріч Європейського політичного співтовариства за участю лідерів 44 європейських країн.

7 жовтня, у другий день саміту, відбудеться, власне, неформальне засідання Європейської Ради, під час якої європейські лідери розглянуть виклики, що виникли внаслідок російської агресії проти України, включаючи продовження підтримки самої України у її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-