У Празі з‘явилася скульптура «Берегиня» авторства української мисткині

У Празі з‘явилася скульптура «Берегиня» авторства української мисткині

Фото
Укрінформ
Скульптура «Берегиня» роботи української художниці Анни Надуди почала прикрашати один з публічних просторів столиці Чехії – Празький ринок (Pražská tržnice).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Чехії.

«У скульптурі втілено багатовіковий символ української культури – матір-берегиню. Мати та дружина, яка міцно вкорінилася у рідні традиції, проростає з землі могутнім деревом, оберігаючи й захищаючи густою кроною своїх дітей. Ракети, які втрапляють у її могутні гілки, спричиняють їй біль, але не можуть вбити – вона достатньо міцна і сильна, щоб встояти перед ними», – йдеться в дописі.

Читайте також: Понад 120 тисяч біженців з України знайшли роботу в Чехії

Зауважується, що Анна Надуда, яка має творчий псевдонім Анна Свамі, виїхала зі своїм сином з Києва до Чехії наприкінці лютого, коли на її рідне місто полетіли перші російські ракети.

Читайте також: Батальйони паперових танків, або Як навчаються українські школярі-біженці у Чехії

«У чужій країні вона зустріла привітних і добрих людей, які допомогли їй реалізувати творчий задум, що зародився в дорозі в безпечне для її дитини місце. Втілити в проєкт у життя вдалося насамперед творчій тримісячній резиденції від Чеських центрів. Анна Надуда працювала над проєктом скульптури, яка має оберігати всіх українських жінок і дітей, повних шість місяців», – йдеться в повідомленні.

У диппредставництві додали, що скульптура стоятиме до березня наступного року. Авторка сподівається, що Берегиня стане не лише місцем зустрічі українців, а й місцем для молитв, надій і роздумів.

Адреса: територія Pražské tržnice, біля входу з вулиці Jateční (блок 26 поряд з парковкою магазину Alza).

Нагадаємо, у вересні на московській вулиці у Празі відбулося відкриття фотовиставки «Діти війни», яку підготувала мерія Праги 10 у співпраці з фондом Act For Ukraine і Посольством України в Чехії.

Фото: Embassy of Ukraine in Prague / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-