Вишнівська громада Дніпропетровщини виграла грант на ремонт водогону – U-LEAD

Вишнівська громада Дніпропетровщини виграла грант на ремонт водогону – U-LEAD

Укрінформ
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» допомогли Вишнівській громаді Дніпропетровської області підготувати проєктну заявку, яка перемогла у конкурсі грантів, тепер громада отримає 150 тис. грн на ремонт водогону.

Про це Укрінформу повідомили в U-LEAD.

Так, Вишнівська селищна рада стала учасницею ініціативи щодо експертної підтримки U-LEAD з розробки проєктів.

Зазначають, що у громаді проживає майже 4700 жителів. З 24 лютого сюди переїхали понад 700 жителів населених пунктів, де тривають бойові дії. Для частини внутрішньо переміщених осіб у громаді облаштували приміщення дитячого садка, який зараз не використовується. Нормальному проживанню у цьому приміщенні заважала відсутність води, оскільки у громади стара водонапірна башта та комунікації. Жителі Вишневого по кілька діб залишалися без води.

Читайте також: U-LEAD допомогла залучити мільйон гривень грантів для потреб дітей на Чернігівщині

Під час консультації, організованої у серпні командою Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області, представники громади та експерти обговорили можливість розробки проєкту з ремонту водогону та пошуку фінансування саме для цієї ініціативи. І вже у вересні Вишнівська громада виграла грант в розмірі 150 тис. грн на ремонт водогону.

«Експерти U-LEAD нам допомогли знайти конкурс для нашого проєкту. Під час консультації ми відкоригували дані, пояснювальну записку та обговорили деталі проєкту. А потім ми заповнили аплікаційну форму. І от маємо результат. Плануємо до початку зими замінити частину зношених труб на нові», – розповіла керуюча справами виконавчого комітету Вишнівської селищної ради Інна Холодецька.

Читайте також: U-LEAD навчає громади Прикарпаття, як покращити надходження місцевих податків

Завдяки реалізації проєкту громада зможе забезпечити водою приміщення для переселенців і водопостачання приватних будинків та об'єктів соціальної інфраструктури.

«Навіть маленький проєкт може стати великим магнітом для майбутніх планів. А Вишнівська громада їх має, бо виграний ними з допомогою наших експертів проєкт є лише частиною заходів великого плану відновлення території. І невдовзі ми почуємо про наступні перемоги вишнівчан», – зазначила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області Олена Тертишна.

Крім того, в U-LEAD повідомили, що у приміщенні для переселенців благодійники встановлюють душові кабіни, місцеві приносять теплі речі, допомагають із продуктами. Переселенці також беруть активну участь у підготовці до зими: заготовляють дрова, роблять продуктові запаси, підтримують порядок на території.

Читайте також: U-LEAD започаткувала навчальний курс для громад з управління побутовими відходами

Як повідомлялося, програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: Вишнівська громада 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-