У Чернігові вимагають розпочати демонтаж зруйнованого готелю «Україна»

У Чернігові вимагають розпочати демонтаж зруйнованого готелю «Україна»

Укрінформ
Міська влада Чернігова вимагає розпочати демонтаж зруйнованого після російської атаки готелю "Україна" в обласному центрі.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"Згідно з чинним законодавством, ми, як органи місцевого самоврядування, маємо право на одноосібне рішення щодо необхідності демонтажу будь-яких приміщень, які являють собою загрозу. У власника є питання щодо отримання від органів державної влади актів, що ці руйнації відбулися виключно внаслідок російської агресії", — каже міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Читайте також: росіяни знову стріляли по прикордонню Сумщини та Чернігівщини

Представник власника готелю "Україна" Микола Тарасовець повідомив, що раніше міський голова просив їх огородити готель, що вони й зробили. Проте він не впевнений, що зараз можна починати активний демонтаж готелю.

"Я розумію міського голову, що воно неприємно, коли в центрі міста є джерело таких ризиків. Якби я міг щось зараз робити, то вже замовив би кран та почав демонтаж, але я поки що не маю права. Зараз проводяться слідчі дії, нема кінцевого висновку щодо причини руйнування готелю. Це повинна бути професійна експертиза. Приїжджали люди з Франції вивчали, приїжджали наші спецоргани з Києва, вони ще не дали нам висновку та сказали, що нічого не треба чіпати", — говорить Тарасовець.

11 серпня у Чернігові працівники ДСНС почали демонтаж аварійних конструкцій на даху зруйнованого готелю "Україна". Тоді рятувальники частково прибрали дах, який внаслідок пориву вітру міг упасти на пішохідну зону.

Готель "Україна" в Чернігові був зруйнований у ніч проти 12 березня після ракетної атаки російських військ.

Фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-