Ситуація в Миколаєві: підготовка до опалювального сезону, стан критичної інфраструктури, навчання

Ситуація в Миколаєві: підготовка до опалювального сезону, стан критичної інфраструктури, навчання

Укрінформ
7 жовтня, 11:00 - брифінг на тему: «Ситуація в Миколаєві: підготовка до опалювального сезону, стан критичної інфраструктури, навчання».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Олександр Сєнкевич - міський голова Миколаєва (онлайн).

Ключові теми:

  • загальна ситуація в місті;
  •  підготовка до опалювального сезону;
  • стан критичної інфраструктури;
  •  навчання у місті.

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Опалення у Миколаєві планують запустити у плановому режимі - мер

Опалення у місті Миколаєві планують запустити у плановому режимі, приблизно з 1 листопада, наразі завершують підготовку.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 7 жовтня, передає кореспондент Укрінформу.

«Опалення у Миколаєві ми плануємо запустити у плановому режимі. Зараз завершуються гідравлічні випробування, продовжується заповнення систем водою. Усі 94 котельні готові до експлуатації», - сказав Сєнкевич.

Він також звернув увагу на те, що тепло подаватимуть навіть у ті будинки, де більшість мешканців виїхала. Адже, за його словами, якщо цього не робити, то квартири покриються пліснявою і відновити меблі та все інше майно після зими буде набагато дорожче.

«Маємо ще одну важливу проблему – вибиті вікна. На сьогодні у нас від численних бомбардувань постраждало півтори тисячі будинків. Тому зараз ми забиваємо вікна USB-плитами та плівкою. Намагатимемося впоратися до зими. Ставити скло немає сенсу через можливість повторних прильотів, та й воно дороге, у нас на це немає грошей», - сказав мер.

Ще одна серйозна проблема міста - питна вода. Наразі її немає в кранах, тому люди отримують її зі спеціальних водовозок. Але взимку вони не працюватимуть через низькі температури. «Тому зараз готуємо відкрити понад 100 точок роздачі питної води у закритих приміщеннях – це лікарні, школи тощо», - - зазначив очільник міста.

Як повідомлялося, у Миколаєві понад 50 відсотків води витікає в землю через постійні пориви й аварії в мережі. 12 квітня через перебитий водогін Дніпро-Миколаїв місто залишилося без централізованого водопостачання. Наразі його відновили, але у кранах тече виключно технічна вода, яка через свою солоність роз’їдає трубопроводи.

У бюджеті Миколаєва залишать доходи від ПДФО, який сплачують військовослужбовці - мер

У бюджеті Миколаєва на наступний рік залишать податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який сплачують військовослужбовці зі своєї зарплати.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 7 жовтня, передає кореспондент Укрінформу.

«З приводу питання щодо можливого позбавлення місцевих бюджетів ПДФО за військовослужбовців я доповідав у Мінфіні і на засіданні Асоціації міст України. На щастя, ми дійшли згоди, що позбавляти наше місто цього податку наразі є недоречно, бо тоді Миколаїв можна буде закривати як зону відчуження. Адже ми не зможемо заплатити ні за світло, ні за воду, ні за що. Тому в проєкті бюджету на 2023 рік цей податок залишать у місцевих бюджетах», - сказав Сєнкевич.

Але, за його словами, в тих містах, де сьогодні також зареєстровані військові з’єднання, але бізнес продовжує працювати, надлишок коштів буде вилучатися реверсною дотацією.

Мер також наголосив, що й до війни Миколаїв був одним із наймілітаризованіших міст України, і його бюджет також поповнювався за рахунок цього податку. А з початку війни тут закрилися всі найбільші підприємства - платники податків.

«Крім того, зараз у нас не працює ні середній, ні навіть малий бізнес. Фактично задіяний лише мікробізнес: кафешки, магазини, перукарні. На все місто площею 260 кв. км відкрито тільки чотири ресторани. Тому бюджет міста наповнюється, в основному, за рахунок ПДФО, який сплачують військовослужбовці. Інакше місто втратить можливість підтримувати власну життєдіяльність», - сказав мер.

Як повідомлялося, за 226 днів повномасштабної війни російські терористи не обстрілювали Миколаїв лише 35 днів.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-