На акціях проти мобілізації у росії вже понад 1 300 затриманих

На акціях проти мобілізації у росії вже понад 1 300 затриманих

Фото, відео
Укрінформ
У російських містах на акціях протесту проти мобілізації, оголошеної владою, до опівдня 22 вересня затримали понад 1 308 осіб, більше третини з них у москві – 526 активістів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОВС-Інфо.

Багато затриманих упетербурзі – 480 протестувальників, у єкатеринбурзі – 47, у пермі – 30, у челябінську – 26, в уфі – 23, у красноярську – 19, у воронежі – 17, у краснодарі – по 14, у твері – 13, у саратові -12, у калінінграді та рязані - по 11, у решті міст менше десяти затриманих. Загалом затримання сталися у 39 містах росії. До деяких учасників акцій силовики застосовували силу.

Правозахисники пояснюють, що у москві були превентивні затримання за допомогою системи розпізнавання осіб у метро. З чотирьох московських відділів поліції надійшла інформація про те, що затриманим чоловікам вручили повістки до військкомату. В ОМВС «Соколина гора» одному із затриманих погрожували кримінальною справою та строком на десять років за відмову отримувати повістку.

У москві та петербурзі співробітники поліції жорстко затримували протестувальників під час ходи. Правозахисники повідомляють, що учасників акцій протесту та журналістів били дубинками.

Біля російського музею жінку під час затримання повалили на плитку, там же кількох людей поставили на коліна.

У москві двох протестувальників поліцейські несли непритомними.

У самарі поліція затримала жінку з коляскою та двома дітьми. Як повідомляє «Idel.Реалії», вони гуляли поряд із площею, де проходили протести.

У калінінграді жінку затримали, як повідомляється, через колір куртки.

У мвс росії відзвітували, що «призупинили проведення несанкціонованих акцій» у кількох регіонах країни. Відомство також повідомило про затриманих протестувальників, але не назвало їхню кількість.

Читайте також: роскомнагляд блокуватиме російські ЗМІ за дискредитацію мобілізації

Варто зазначити, що в якісь моменти ОВС-Інфо давало дані про більш ніж 1400 затриманих, але після цього уточнювалися, силовики частину затриманих відпускали.

У середу президент рф володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів.

Читайте також: Прокуратура москви погрожує учасникам протестів «позбавленням волі до 15 років»

Після оголошення вранці часткової мобілізації рух «Весна» закликав до всеросійської акції протесту «Ні могилізації!» – на 19.00 на всіх центральних площах країни. Соратники Навального закликали росіян виходити на вуличні акції. І заявили, що підтримують будь-яку форму протесту, готові надати їй сприяння — включаючи підпал військкоматів.

Фото: Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-