Байден підписав закон про зниження інфляції, який вважають великою перемогою демократів

Байден підписав закон про зниження інфляції, який вважають великою перемогою демократів

Укрінформ
Президент Джо Байден підписав у вівторок законопроєкт «Про охорону здоров'я, податки і клімат» на суму 750 млрд доларів, який називають законом про зниження інфляції.

Як передає кореспондент Укрінформу, під час церемонії підписання документа, яке відбулося в перший день після його відпустки, Байден зазначив, що цей документ є «одним з найвагоміших законів у нашій історії».

«З ухваленням цього закону американський народ виграв, а «особливі інтереси» програли, - заявив він. - Якийсь час люди сумнівалися, чи вийде щось із цього, але ми вступили в сезон істотних змін».

Читайте також: Байден за кілька місяців планує оголосити про участь у президентських виборах – Bloomberg

За його словами, нині часто плутають грішне з праведним.

«Занадто часто плутаємо невдачі з поразкою. Занадто часто віддаємо найбільші мікрофони критикам і цинікам, які з задоволенням оголошують про провали, тоді як ті, хто прагне прогресу, виконують важку управлінську роботу», - заявив він.

Президент жорстко розкритикував республіканців у Конгресі за те, що голосували проти законопроєкту.

«Усі до одного республіканці в Конгресі проголосували проти зниження цін на рецептурні ліки, проти зниження витрат на охорону здоров'я, проти справедливої податкової системи. Кожен республіканець – кожнісінький – проголосував проти вирішення кліматичної кризи, проти зниження наших енерговитрат, проти створення добре оплачуваних робочих місць. Мої співвітчизники, ось вибір, перед яким ми постали: або захищати можновладців, або виявити мужність і будувати майбутнє, у якому кожен матиме рівні шанси», - продовжив він.

Читайте також: Інфляція у липні перевищила 22% - Нацбанк перерахував причини

Законопроєкт був ухвалений у Сенаті в серпні після багатогодинного голосування за поправки, Палата представників прийняла документ наприкінці минулого тижня.

Закон передбачає великі інвестиції, пов’язані зі зміною клімату, і значні новації в політиці щодо системи охорони здоров'я, зокрема надає програмі Medicare право змінювати ціни на деякі рецептурні ліки і продовжує на три роки субсидії на охорону здоров'я. Також буде скорочено бюджетний дефіцит коштом нових податків, включаючи 15% на великі корпорації та 1% на викуп акцій. Крім того, будуть розширені можливості податкової служби.

Ці заходи дадуть змогу наростити бюджетні доходи більш як на 700 млрд доларів протягом 10 років і витратити понад 430 млрд на скорочення викидів вуглекислого газу та розширення субсидій на медичне страхування. Решту нових доходів буде використано для скорочення дефіциту бюджету.

Читайте також: Світова економіка втратить $1 трильйон за рік через війну росії в Україні

Білий дім повідомляє, що Байден невдовзі проведе засідання уряду, присвячене реалізації закону, здійснить поїздку по країні, щоб підкреслити вплив документа на американців, і візьме участь у святкуванні Дня праці в Білому домі, присвяченому ухваленню закону.

Як зазначають ЗМІ, що Байден підноситиме ухвалення закону як велику перемогу напередодні проміжних виборів, що відбудуться в листопаді цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-