Негода наробила лиха у Парижі: місто підтопило, порушена робота метро і залізниці

Негода наробила лиха у Парижі: місто підтопило, порушена робота метро і залізниці

Відео
Укрінформ
У Франції після багатотижневої спеки погода різко змінилася на шторми, які принесли зливи та подекуди град. Так, у вівторок у вечорі Париж накрили сильні дощі, які значно порушили рух паризького метро та деяких залізничних ліній в столичному регіоні Іль-де-Франс.

Про це повідомляє Le Parisien, додаючи відео з соцмереж, передає Укрінформ.

Зокрема, близько 18:00 на столицю обрушився сильний шторм зі зливою. Метеостанція Ейфелевої вежі зафіксувала пориви вітру до 104 км/год. На кадрах у соцмережах багато відео із затопленими вулицями, зламаними деревами, потопами у метро.

За даними метеорологів, менш ніж за годину в Парижі випало 44 мм опадів.

Читайте також: В Одесі після зливи комунальники чистять вулиці від мулу та сміття

Через погіршені погодні умови повідомлялося про збої на деяких залізничних лініях в Іль-де-Франс та про сповільнення руху в обох напрямках Північного вокзалу Парижа. Рух також був перерваний на всій лінії у напрямку аеропорту Орлі. Його вдалося нормалізувати лише о 21:30 за місцевим часом.

Також постраждали кілька ліній метро. Щонайменше сім станцій метро були закриті, потяги не зупинялися через повінь, за повідомленням на сайті метрополітену, на 21:00 залишалися закритими дві станції.

Читайте також: На Київщині через негоду знеструмлені 58 населених пунктів

Водночас служба боротьби з надзвичайними ситуаціями близько 22:00 заспокоїла парижан, зазначивши, що найбільші наслідки шторму - “кілька затоплених підвалів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-