У Молдові виключають можливість незалежності Придністров’я

У Молдові виключають можливість незалежності Придністров’я

Укрінформ
Віцепрем’єр молдовського уряду з питань реінтеграції Олег Серебрян заявив, що Молдова виключає можливість надання незалежності самопроголошеному Придністров’ю, де розміщений контингент російських військ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«По-перше, нам треба зрозуміти, що є Придністров'я, бо Кишинів і Тирасполь мають різні погляди на географічні межі регіону. У Тирасполі вважають, що Кочієри, Кошниця, Варниця і навіть Копанка мають бути частиною так званої «Придністровської молдавської республіки». Якщо ви подивитеся на їхні карти, то побачите, що, на їхню думку, не лише території, які зараз контролює неконституційна влада Придністров'я, а й ще вісім населених пунктів мають стати частиною «ПМР», - сказав Серебрян в інтерв'ю Jurnal.md.

Посадовець зазначив, що план придністровської «влади» щодо отримання незалежності від Молдови є нереалістичним, оскільки це лише збільшить рівень напруженості у регіоні.

Читайте також: Загрози у напрямку Придністров’я немає, кордон надійно захищений - Гуменюк

«Я чув різні гіпотези про те, що краще дати їм незалежність, а вони віддадуть нам Бендери, але це нереалістичний план. Це може здатися легким рішенням, але нам не хотілося б отримати по сусідству територію, яка повністю вийшла б з-під контролю. Незалежність Придністров'я не може бути рішенням, бо призведе лише до більшої нестабільності у регіоні», - заявив Серебрян.

Як повідомляв Укрінформ, 13 серпня спецпредставник України з придністровського врегулювання відвідав Молдову.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявляв, що Придністровський регіон є дестабілізуючим чинником як для Республіки Молдова, так і для України. Він також вважає, що до санкційного списку має бути включено якнайбільше суб'єктів, які працюють у Придністров'ї.

Фото: Patriot News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-