Вибухи у Джанкої: у ЦПД пояснили російський наратив про «українських диверсантів»

Вибухи у Джанкої: у ЦПД пояснили російський наратив про «українських диверсантів»

Укрінформ
російські пропагандисти просувають наратив про "диверсію" на складі боєприпасів у районі міста Джанкой в окупованому Криму, щоб забезпечити підстави для посилення перевірок з метою пошуку "сплячих агентів" Служби безпеки України й виявлення проукраїнських кримчан.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі.

Так, 16 серпня міністерство оборони російської федерації офіційно визнало "займання з детонацією на території майданчика тимчасового зберігання боєприпасів" у Джанкойському районі Криму.

Читайте також: Ще один вибух: росЗМІ повідомили про чорний дим над військовим аеродромом під Сімферополем

За офіційною версією російського відомства, вибухи на військових складах є "справою українських диверсантів, яких не впіймали".

Коментуючи подію, кремлівські пропагандисти заявили, що головним ворогом рф є халатність військових: склад зброї та техніки знаходиться просто неба, без маскування.

Наголошується також, що серед жителів Криму є багато тих, хто симпатизує українському режиму, тож, за словами пропагандистів, настав час "виявити і позбавитися "бандерівської агентури" та співчуваючих".

Читайте також: Міноборони рф назвало «диверсією» вибухи на складі боєприпасів у Криму

У зв'язку із цим пропагандисти наполягають на необхідності застосування в Криму антитерористичних заходів: блокпостів, кадрових чисток, заборони користування безпілотниками тощо.

"Отже, зосередження на проблемі диверсантів має призвести до збільшення кількості агентури фсб, посилення перевірок на автодорогах з метою пошуку "сплячих агентів" СБУ й виявленні проукраїнських кримчан", – наголосили в ЦПД.

Як повідомлялося, уранці 16 серпня в тимчасово окупованому Криму сталася пожежа на трансформаторній підстанції в місті Джанкой та детонація боєприпасів у селищі Майське Джанкойського району.

Читайте також: Вибухи під Джанкоєм: у радіусі п'яти кілометрів розпочалась евакуація

російська влада висловлювала різні версії того, що відбулося: від диверсії до підпалу трави, попри те, що протягом усієї ночі в Криму йшов сильний дощ. Зрештою зупинилися на "диверсії".

За даними представниці Президента в Автономній Республіці Крим Таміли Ташевої, після вибухів у Джанкойському районі на виїзді з Кримського півострова в бік російської федерації утворилися величезні черги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-