Уряд виділив ще ₴103 мільйони на програму «єРобота»

Уряд виділив ще ₴103 мільйони на програму «єРобота»

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив ще 103 мільйони гривень на надання грантів за програмою "єРобота".

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під часзасідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовжується реалізація програми "єРобота". Кількість поданих заявок сягнула вже 8 тисяч. Сьогодні уряд виділив ще 103 мільйони гривень на відповідні гранти", - зазначив він.

Зокрема, 74 мільйони гривень будуть спрямовані для створення 324 мікробізнесів, ще 29 мільйонів гривень виділено на запуск 9 нових проєктів у сфері ягідництва, садівництва та виноградарства.

Читайте також: Українці подали понад 7,2 тисячі заявок на мікрогранти за програмою «єРобота»

"Держава допомагає громадянам реалізувати свої плани та амбіції, створивши власну справу. Ми робимо це, адже розуміємо, що саме малий та середній бізнес — основа успішної української економіки та квітучої країни", - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, українці з 1 липня можуть у застосунку «Дія» подавати заявки на участь у проєкті «єРобота».

«єРобота» — це шість програм, які дадуть змогу створити десятки тисяч бізнесів і сотні тисяч робочих місць. Зокрема, перша програма передбачає гранти до 250 тисяч гривень на будь-який мікробізнес. Друга — гранти до 8 мільйонів на розширення та створення підприємств у сфері переробки. Третя і четверта програми — гранти на висадку садів (до 400 тисяч гривень за 1 гектар) і побудову теплиць (до 7 мільйонів гривень). П’ята програма — це гранти для стартапів у сфері ІТ. Шоста — це гранти на здобуття нових навичок у сфері інформаційних технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-