Загарбники відбирають у фермерів мільйони тонн врожаю

Загарбники відбирають у фермерів мільйони тонн врожаю

Укрінформ
У фермерів на тимчасово захоплених територіях загарбники відбирають мільйони тонн нового врожаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Потрібно порівняти деякі цифри. Минулого року на територіях, які на сьогодні окуповані, урожай загалом був близько 20 млн тонн зернових та олійних культур. Ці регіони традиційно мали багато озимих пшениці та ячменю, які вони одними з перших збирали в Україні влітку. Це означає, що обсяги зловживань по новому врожаю обраховуються там мільйонами тонн. Це злочини різного характеру, але в будь-якому випадку – викрадення», – зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Читайте також: На Херсонщині агресор посилює тиск на фермерів – погрожують пропускною системою

За його словами, ідеться про грабіж, розбій, шахрайство та примус. Зараз налагоджений бізнес високого рівня посадовцями-силовиками росії із залученням колаборантів. Першими під «приціл» загарбників потрапляють фермери з найбільш активною політичною позицією та підтримкою Української держави, а також ті, хто відмовляється перереєстровувати діяльність та співпрацювати з владою загарбників.

Як відомо, на цей рік загальний прогноз валового збору зернових та олійних культур зріс до 65 - 67 млн тонн попри те, що раніше розраховували на 60 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-