У  МЗС назвали нікчемним «суд» над полоненими іноземцями на Донеччині

У МЗС назвали нікчемним «суд» над полоненими іноземцями на Донеччині

Укрінформ
Фальшивий «суд» росії на тимчасово захопленій території Донеччини над іноземними військовослужбовцями ЗСУ є нікчемним і слугує черговим доказом грубого порушення москвою правил ведення війни.

Про це заявив у Твіттеріречник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ.

«Фальшивий суд росії на Донбасі над іноземними військовослужбовцями Збройних сил України та гуманітарним працівником є нікчемним. Це черговий доказ того, що москва грубо порушує правила ведення війни. Міжнародне гуманітарне право повинно застосовуватися до всіх військовополонених та затриманих цивільних осіб», - зазначив він.

Як повідомлялося, у підконтрольній кремлю «днр» 15 серпня розпочали «суд» над п’ятьма іноземцями – громадянами Великої Британії, Швеції та Хорватії, які потрапили в полон на тимчасово окупованій частині території Донеччини.

Читайте також: Група «Першого грудня» закликала світ не допустити судилища над «азовцями»

За даними російських ЗМІ, їх звинувачують у найманстві, підготовці до терористичної діяльності, скоєнні дій, спрямованих на насильницьке захоплення «влади та зміну конституційного ладу «днр», та пособництві у вербуванні інших найманців. Іноземцям може загрожувати покарання у вигляді страти.

Згідно з повідомленнями, усі п’ятеро не визнали себе винними за звинуваченнями в найманстві та підготовці до «захоплення влади силою».

Повідомляється, що наступне «слухання» у справі заплановане на жовтень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-