Мітинг на підтримку України та її захисників відбувся у Стокгольмі

Мітинг на підтримку України та її захисників відбувся у Стокгольмі

Фото, відео
Укрінформ
Посол у Швеції Андрій Плахотнюк взяв участь у демонстрації на підтримку України на площі Norrmalmstorg у центрі Стокгольма та поінформував присутніх про виключну важливість посилення тиску на росію для визволення полонених захисників Маріуполя та Азовсталі.

Як передає Укрінформ, про це пан посол повідомив у Фейсбуці.

Плахотнюк наголосив, що рівень підтримки України у Швеції продовжує триматися на дуже високому рівні, та подякував Швеції та усім друзям України.

Своєю чергою Шведські спікери на демонстрації вкотре закликали надати Україні всю необхідну допомогу, оскільки українці борються не тільки за свою свободу, а також за свободу всього демократичного світу.

Вони підкреслили необхідність розширення номенклатури зброї, яка надаватиметься Україні, та поінформували про роботу з підтримки українських науковців і дослідників, які тимчасово перебувають у Швеції, а також про діяльність шведських волонтерських організацій.

На демонстрації пролунав також заклик щодо необхідності визнання росії державою-спонсором тероризму.

Зауважимо, що демонстрації на підтримку України у Швеції традиційно організовує Måndagsrörelsen (The Monday Movement) – шведський громадський рух за незалежність країн Балтії від Радянського союзу, створений в 1990 році.

З початком активної фази повномасштабної війни росії проти України щопонеділка на Norrmalmstorg проходять демонстрації на підтримку України.

Нагадаємо, раніше у Стокгольмі відбулася демонстрація, учасники якої висловили глибоке розчарування останнім звітом Amnesty International стосовно війни в Україні.

Фото: Andrii Plakhotniuk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-