Латвійці розпочали збір коштів на Bayraktar для України

Латвійці розпочали збір коштів на Bayraktar для України

Укрінформ
У Латвії розпочався збір коштів на придбання для потреб ЗСУ безпілотного літального бойового апарата Bayraktar. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку благодійної платформи Ziedot.lv.

Ініціаторами збору коштів стали латвійський співак, телеведучий Ральфс Ейландс та український журналіст Володимир Бірюков. На розміщеному у Фейсбуці відео Ейландс сказав, що тепер кожен житель Латвії має можливість довести свою підтримку Україні, а також за допомогою українців "передати привіт російським окупантам". Бірюков подякував Латвії за вже надану допомогу й підкреслив, наскільки важливою є ця підтримка для українського народу.

Латвія – не перша країна, громадяни якої вирішили висловити свою підтримку Україні, збираючи пожертвування на цей дрон. Подібні акції вже проводилися, наприклад, у Польщі, Литві, Норвегії та Канаді.

Читайте також: Гендиректор Baykar хоче створювати в Україні нові моделі «Байрактарів»

Ініціативу було оприлюднено у вівторок, 16 серпня. Загалом на "латвійський Bayraktar" необхідно зібрати 5 мільйонів євро. У перші години ініціативи вже пожертвувано близько 80 тис. євро.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни запроваджують санкції проти росії й водночас надають допомогу Україні.

Читайте також: Турецька компанія вже придбала в Україні ділянку для заводу з виробництва Bayraktar – посол

Латвія - одна з країн, які надали Україні найбільшу підтримку щодо валового внутрішнього продукту. Вона постачає в Україну зброю та особисте спорядження, безпілотні літальні апарати, сухі пайки, боєприпаси, протитанкову зброю і зенітні ракети "Стінгер", гелікоптери Мі-17 та Мі-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-