Неплатоспроможні банки цьогоріч отримали ₴1,9 мільярда

Неплатоспроможні банки цьогоріч отримали ₴1,9 мільярда

Укрінформ
За січень-липень 2022 року надходження коштів до банків, що перебувають в управлінні Фонду гарантування, склали 1,9 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба фонду.

"Загалом за сім місяців 2022 року надходження коштів до банків, що перебувають в управлінні Фонду, склали 1 900,0 млн грн, з яких 1 505,8 млн грн надійшло від погашення цінних паперів, 312,4 млн грн – від погашення кредитів, 65,3 млн грн – від реалізації майна, 16,6 млн грн – від оренди майна", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Фонд гарантування вкладів продає активи банку «Земельний капітал»

У липні 2022 року надходження коштів до банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, склали 162,5 млн грн. При цьому 157,3 млн грн отримано від погашення кредитів, 4,9 млн грн – від оренди майна та 0,3 млн грн – від реалізації активів.

Кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Читайте також: У І півріччі неплатоспроможні банки сплатили мільярд кредиторам

Як повідомлялося, з метою мінімізації негативного впливу наслідків військової агресії російської федерації проти України Фонд гарантування запровадив кредитні канікули для позичальників банків, що ліквідуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-