Вибухи у Новофедорівці: росія приховує інформацію про загиблих та поранених

Вибухи у Новофедорівці: росія приховує інформацію про загиблих та поранених

Укрінформ
У Криму російські загарбники приховують інформацію про загиблих та поранених у результаті вибухів у Новофедорівці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

«Окупаційні медіа активно поширюють «шаблоновану» версію причин вибухів на аеропорті у Новофедорівці – назвали це «надзвичайною ситуацією муніципального характеру» та наголошували, що причиною стало нібито «порушення правил пожежної безпеки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що офіційну статистику поранених чи загиблих під час вибухів у Новофедорівці загарбники замовчують, а будь-які медійні згадки про вибухи та наслідки видаляють або приховують.

Як інформує Представництво, окупаційні медіа також активно розкручували пропагандиські наративи, що нібито попри вибухи в Новофедорівці, курортний сезон в окупованому Криму триває. Будь-якого зв’язку із реальною ситуацією ці наративи не мають і несуть лише пропагандистський характер, зазначають у Представництві.

Читайте також: До вибухів у Криму, росії чи білорусі можуть бути причетні спецслужби рф – Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна «влада» Криму підтвердила вибухи 9 серпня в районі Новофедорівки, де розташована російська військова база. міноборони рф заявило, що на аеродромі «сталася детонація авіаційних боєприпасів».

Як повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, окупанти і місцеві колаборанти намагаються переконати, що після вибухів на військовому аеродромі в Новофедорівці «відпочивальники» знову потяглися на пляжі, але все не так: росіяни, які планували відпочивати в тимчасово окупованому Криму, відмовляються від поїздок, а ті, хто вже приїхав до Криму, в паніці повертаються додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-