Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни

Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни

Укрінформ
16 серпня, 12:00 - брифінг на тему: “Повітряні сили ЗСУ на фронті російсько-української війни”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Юрій Ігнат - речник командування Повітряних сил ЗСУ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

ворог після вибухів у Саках збільшив активність авіації на аеродромі під Севастополем - речник Повітряних сил

Ворог збільшив діяльність авіації на аеродромі «Бельбек» поблизу Севастополя після вибухів на авіабазі в Саках, звідки злітала тактична авіація окупантів.

Про це повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Повітряні сили України продовжують свої заходи захисту повітряного простору України. Авіація противника наразі не залітає в зону дії нашої протиповітряної оборони. Але разом з тим ми фіксуємо авіаційну діяльність ворога: за добу це приблизно півтори сотні літаковильотів окупантів із прилеглих до України територій білорусії, росії і окупованого Криму», - сказав Ігнат.

Окремо він акцентував увагу на тому, що збільшена діяльність авіації ворога на аеродромі «Бельбек» поблизу Севастополя. Це пояснюється ситуацією після вибухів на аеродромі в Саках звідки злітала тактична авіація окупантів.

«Наразі ми спостерігаємо зменшення загальної активності російської авіації протягом 3-4 днів. Менше видно на радарах літаків, які злітають. Але разом з тим штурмова авіація рф продовжує завдати ударів», - додав Ігнат.

Він уточнив, що Повітряні сили України фіксують переважно вильоти ворожих штурмовиків Су-25, ударних вертольотів Мі-24, та Мі-28, а також вертольотів Ка-52.

Як повідомлялося, 9 серпня на військовому аеродромі Новофедорівці біля міста Саки в окупованому росією Криму було зафіксовано вибухи. У міноборони рф стверджують, що причиною вибухів стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів».

Міністерство оборони України заявило, що відомство "не може встановити причину займання".

Повітряні сили ЗСУ завдали понад 10 авіаційних ударів по військах рф

Повітряні сили ЗСУ здійснили 30 літако-вильотів і завдали понад 10 авіаційних ударів по військах рф.

Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Три вертольоти рф за минулі дві доби було знищено силами протиповітряної оборони Сухопутних військ і Повітряних сил ЗСУ. Також наші підрозділи продовжують знищувати безпілотні літальні апарати - вчора за добу було знищено два "Орлани", а також одну авіаційну крилату ракету Х-59 – такі запускають літаки тактичної авіації росії», - сказав Ігнат.

Він додав, що винищувачі Повітряних сил ЗСУ продовжують патрулювати повітряний простір всередині країни, здійснюють вогневе прикриття дій штурмової та бомбардувальної авіації і дій ударної авіації Сухопутних військ.

«За вчорашню добу здійснили близько 30 літако-вильотів. Понад 10 авіаційних ударів було завдано по окупаційних військах. Це на стратегічних напрямках - схід і південь. Вражено реактивні системи залпового вогню, танкові колони, живу силу та броньовану техніку противника, а також польові склади з паливно-мастильними матеріалами та боєприпасами» - підкреслив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, ворог збільшив діяльність авіації на аеродромі Бельбек поблизу Севастополя після вибухів на аеродромі Саки, звідки злітала тактична авіація загарбників.

Кількість вертольотів рф у війні проти України значно зросла – ПС ЗСУ

Угрупування вертольотів, що використовує рф проти України значно зросла - зараз їх чисельність складає понад 360.

Про це заявив під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на початок повномасштабної війни довкола України авіаційні угруповання рф складали 700 літальних апаратів - 450 літаків та 250 вертольотів. Повітряні сили та інші сили оборони вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків на сьогоднішній день дещо менше - 430 знаходиться зараз довкола українських кордонів на різних аеродромах білорусі, росії в Криму. Але угрупування вертольотів значно виросло і зараз складає понад 360 вертольотів, які противник має у своєму розпорядженні близько до кордонів України», - сказав Ігнат.

Він це пояснив тим, що саме штурмова авіація та бойові вертольоти для підтримки наземних рф військ використовується частіше.

Також він додав, що рф залучає різні види авіації.

«Ми фіксуємо польоти стратегічної авіації, дальніх бомбардувальників, винищувачів-бомбардувальників Су-34, штурмової авіації» - додав Ігнат.

Також він звернув увагу, що продовжують працювати як у небі білорусі, так і в небі Росії ворожі літаки радіолокаційного виявлення А-50.

Як повідомляв Укрінформ, ворог збільшив діяльність авіації на аеродромі Бельбек поблизу Севастополя після вибухів на аеродромі Саки, звідки злітала тактична авіація загарбників.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-