Кримськотатарський ресурсний центр презентує ролик про Крим

Кримськотатарський ресурсний центр презентує ролик про Крим

Відео
Укрінформ
Кримськотатарський ресурсний центр презентує ролик про Крим із залученням відомих українців та кримських татар.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ)

«Кримськотатарський ресурсний центр презентує ролик про Крим із залученням відомих українців та кримських татар. Цим відео ми хочемо привернути більшу увагу жителів України до ситуації на окупованому півострові», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з початком повномасштабної війни, яку розпочала росія на території України, усі українці змушені були кардинально змінити своє життя. Проте, як підкреслюють у КРЦ, війна в Україні розпочалася ще у 2014 році, коли російська федерація незаконно окупувала український Крим.

Більше восьми років жителі півострова вимушені жити у нових реаліях. Противники російської влади зазнавали та продовжують зазнавати страшних переслідувань та утисків, зазначають у КРЦ.

Незважаючи на це, жителі України залишаються недостатньо обізнаними про ситуацію в окупованому Криму. На жаль, багато людей починають звикати до того, що півострів не є українським, йдеться у повідомленні.

«У нашому ролику такі відомі люди України, як Джамала, Святослав Вакарчук, Тарас Тополя, Ахтем Сейтаблаєв та Севгіль Мусаєва розповіли про п’ять важливих дат, пов’язаних із Кримом і Україною», - інформує КРЦ.

Читайте також: Жертвами політичних переслідувань у Криму стали 11 громадянських журналістів

Йдеться про День кримського спротиву російській окупації, День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу, День кримськотатарського прапора, Міжнародний день корінних народів світу, початок повномасштабного російського вторгнення в Україну.

У КРЦ сподіваються, що, переглянувши це відео, кожен українець зрозуміє, що потрібно продовжувати свою боротьбу за Крим.

Як повідомляв Укрінформ, після широкомасштабного вторгнення в Україну з'явилися нові активісти за український Крим, які жодним чином взагалі себе не ідентифікували протягом восьми років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-