Британія затвердить використання вакцини для захисту від різних COVID-штамів

Британія затвердить використання вакцини для захисту від різних COVID-штамів

Укрінформ
Велика Британія стане першою в світі країною, що затвердить використання вакцини, спрямованої на захист як від оригінального штаму коронавірусу COVID-19, так і від штаму Омікрон.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Повідомляється, що регулятор лікарських засобів Великобританії (MHRA) у понеділок, 15 серпня, дав умовний дозвіл так званій двовалентній вакцині, виготовленій американською фармацевтичною компанією Moderna, як бустерна доза для дорослих.

Рішення MHRA ґрунтувалося на даних клінічних випробувань, які показали, що бустер викликав сильну імунну відповідь як проти штаму Омікрон (BA.1), так і проти оригінального вірусу COVID-19.

Британський регулятор лікарських засобів також послався на дослідницький аналіз, у якому було встановлено, що щеплення генерує хорошу імунну відповідь проти домінуючих на даний момент відгалужень штаму Омікрон – BA.4 і BA.5.

У компанії Moderna заявили, що дані червневих випробувань показали, що при введенні четвертої дози вакцина, адаптована до нового варіанту, підвищувала нейтралізуючі вірус антитіла проти штаму Омікрон у вісім разів.

Читайте також: Ляшко закликає вакцинуватися - в Україні поступово зростає кількість випадків COVID-19

Очікується, що британський Об’єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JCVI) незабаром видасть рекомендації щодо того, як вакцину слід розповсюджувати в країні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Велика Британія першою у світі схвалила застосування пігулок для лікування COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-