Суд у москві розпочав процедуру банкрутства ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода»

Суд у москві розпочав процедуру банкрутства ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода»

Укрінформ
Суд у москві розпочав процедуру банкрутства ТОВ «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода»

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Як зазначається, заяву про банкрутство було направлено до суду 4 березня Федеральною податковою службою. Суд включив до реєстру вимог кредиторів борг ТОВ з виплати податків у 2021 році у розмірі близько 7 мільйонів рублів. Тимчасовим керуючим боржника затверджено Юлію Ага-Кулієву.

ТОВ "РВЄ/РС" представляє у росії інтереси медіакорпорації "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" та було утворено у 2020 році відповідно до вимог законодавства про "іноземних агентів".

У 2021-2022 роках розкомнагляд порушив проти ТОВ та його генерального директора понад тисячу адміністративних проваджень за відмову редакцій "Радіо Свобода" супроводжувати кожен свій журналістський матеріал вказівкою про те, що медіакорпорацію внесено до списку "іноагентів". Загальна сума штрафів у цих справах становить майже мільярд рублів.

Технічною причиною банкрутства стало заморожування Федеральною службою судових приставів банківських рахунків ТОВ у травні 2021 року.

Читайте також: Суд у москві заарештував рахунки та майно «дочки» Google

На думку "РВЄ/РС", російське законодавство про "іноземних агентів" є проявом політичної цензури та перешкоджає журналістам у здійсненні їхньої професійної діяльності. Медіакорпорація заперечує дії влади рф у російських судах і в ЄСПЛ.

"Ситуація залишається похмурою, проте 70-річна історія нашої корпорації свідчить про те, що... час - на стороні свободи, навіть у путінській росії", - заявляв раніше президент РВЄ/РС Джеймі Флай.

У березні 2021 року через зростаючий тиск влади РВЄ/РС змушена була після 30 років роботи закрити своє бюро в москві. На сьогодні 27 журналістів, які співпрацюють з РВЄ/РС, внесено міністерством юстиції рф у списки "іноземних агентів" фізичних осіб. Російськомовні сайти медіакорпорації, у тому числі сайти російської служби "Радіо Свобода" та її облікові записи у соціальних мережах, заблоковані на території росії.

Однак, як зазначається, популярність "Радіо Свобода" залишається високою. Так, у березні 2022 року сайти проектів "Радіо Свобода" зареєстрували понад 18 мільйонів відвідувань, і це найкращий результат в історії редакції. З початку цього року сайти "Радіо Свобода" відвідали понад 100 мільйонів користувачів.

Читайте також: Суд у рф оштрафував Wikimedia за не видалення статей з «фейками» про війну в Україні

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-