Суд у справі MH17 оголосить вирок 17 листопада

Суд у справі MH17 оголосить вирок 17 листопада

Укрінформ
Гаазький суд, що розглядає справу щодо збитого у липні 2014 року над Донеччиною літака рейсу MH17, оголосить вирок 17 листопада 2022 року.

Про це повідомляє RTL Nieuws, передає Укрінформ.

У суді заявили, що оголошення вироку триватиме близько півтори години.

Зазначається, що 22 вересня відбудеться ще одне слухання у справі, але це буде формальність, воно триватиме не більше п’яти хвилин.

Водночас у суді наголосили, що залишається ймовірність, хоч і невелика, що може статися щось важливе для слідства, внаслідок чого дату вироку можуть змінити.

Читайте також: Україна непохитна у зобов’язанні домогтися покарання за збиття рейсу MH17 - МЗС

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Читайте також: Безкарність росії за збитий MH17 призвела до вторгнення в Україну - Зеленський

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру днр" Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов (усі - громадяни рф), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу MH17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-