Іран готовий прийняти пропозиції ЄС щодо ядерної угоди, але хоче гарантій

Іран готовий прийняти пропозиції ЄС щодо ядерної угоди, але хоче гарантій

Укрінформ
У Тегерані вважають, що запропонований з боку ЄС текст документа щодо відновлення ядерної угоди може бути припустимим за умови, що будуть враховані вимоги Ірану в низці сфер.

Про це повідомляє агентство ІРНА з посиланням на іранського дипломата, передає Укрінформ.

За його словами, Іран готовий прийняти пропозиції ЄС, якщо Тегерану буде надано гарантії, у тому числі в "політичних аспектах, пов'язаних із діяльністю МАГАТЕ, санкціями".

Він зазначив, що Іран зараз вивчає ці пропозиції.

Читайте також: Переговори щодо Іранської ядерної угоди породили ще більшу невизначеність - Bloomberg

Раніше повідомлялося, що дипломати Євросоюзу склали проєкт фінального тексту документа щодо відновлення ядерної угоди з Іраном.

У 2015 році Іран та "шістка" міжнародних посередників (п'ять постійних членів Ради Безпеки ООН та Німеччина) уклали СВПД - угоду, згідно з якою Тегеран має обмежити розвиток своєї ядерної програми виключно мирними цілями в обмін на зняття міжнародних та односторонніх санкцій.

Читайте також: Іран досі не пояснив походження урану на трьох об’єктах – МАГАТЕ

США за президента Дональда Трампа у 2018 році в односторонньому порядку вийшли зі СВПД і відновили дію антиіранських санкцій, у тому числі щодо нафтового сектора, що спонукало Тегеран до поступової відмови від дотримання деяких умов угоди. Нинішній президент США Джозеф Байден заявляв про готовність за певних умов повернутися до угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-