В Україні запустили чатбот для пошуку військовополонених та зниклих безвісти

В Україні запустили чатбот для пошуку військовополонених та зниклих безвісти

Укрінформ
Національне інформаційне бюро спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони створили чатбот у Teлеграмі для пошуку даних про оборонців України, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє ГУР у Телеграмі.

«За співпраці фахівців Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та Національного інформаційного бюро створені спеціальні розділи у телеграм-боті НІБ - https://t.me/nib_uncp_bot. За допомогою цього інструменту рідні та близькі зможуть здійснити швидкий пошук даних про оборонців України, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин», - йдеться у повідомленні.

Як інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, для визначення статусу розшукуваної особи слід подати ідентифікаційний код, ПІБ, номер телефону та дату народження особи, яка розшукує, а також ПІБ, дату народження та ідентифікаційний номер розшукуваної особи.

Читайте також: У регіонах створять координаційні центри та групи для розшуку зниклих безвісти

Зазначається, що щодня запити опрацьовуються Національним інформаційним бюро з 9:00 до 23:00.

Як повідомлялося, Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими за місяць оброблено 5,5 тисяч запитів, надано понад 1500 консультацій, понад 200 особам надано юридичну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-