СБУ ліквідувала чотири канали нелегального виїзду чоловіків за кордон

СБУ ліквідувала чотири канали нелегального виїзду чоловіків за кордон

Укрінформ
Служба безпеки України перекрила чотири масштабні канали нелегального виїзду чоловіків за кордон у Києві, на Харківщині, Запоріжжі та Чернігівщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ в Телеграмі.

«СБУ ліквідувала чотири масштабні канали нелегального виїзду чоловіків за кордон. Деякі маршрути незаконного переправлення призовників пролягали до країни-агресора і тимчасово окупованого Криму», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Києві кіберфахівці СБУ нейтралізували діяльність злочинного угруповання з працівників одного з комісаріатів, адвокатів і лікарів, яке організувало так званий «зелений коридор» для чоловіків призовного віку.

У Харківській області викрито зловмисників, які «допомагали» військовозобов’язаним виїхати з України до ЄС, але через територію рф. Однак ця схема так і не «запрацювала» – співробітники СБУ нейтралізували її вже на підготовчому етапі.

Читайте також: На Вінниччині викрили схему перетину державного кордону для «ухилянтів»

За інформацією СБУ, і на Запоріжжі ліквідовано ще один канал незаконного переправлення потенційних призовників до тимчасово окупованого Криму. Прайс коливався від 5 до 10 тисяч гривень, залежно від віку та кількості осіб.

У Чернігівській області затримано ще двох зловмисників, які за 100 тисяч гривень з однієї особи незаконно переміщували чоловіків до білорусі.

Як повідомлялося, Служба безпеки України затримала російського агента, який збирав дані про постачання західного озброєння.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-