У росії ексспівробітницю «першого каналу» Овсяннікову відправили під домашній арешт

У росії ексспівробітницю «першого каналу» Овсяннікову відправили під домашній арешт

Укрінформ
Басманний суд Москви відправив до 9 жовтня під домашній арешт колишню співробітницю «першого каналу» Марину Овсяннікову у кримінальній справі про поширення «фейків» про армію росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Настоящее время".

За словами адвоката Дмитра Захватова, Овсяннікову під час суду посадили в клітку, навколо якої виставили чотирьох поліцейських.

Фотокореспонденти, яких першими пустили на засідання, повідомили, що Овсяннікова в "акваріумі" розгорнула плакат "Нехай убиті діти сняться вам ночами", після чого пристави видалили їх із зали засідань.

Читайте також: Речник ДПСУ не знає, де Овсяннікова і чи перетинала вона кордон

На вимогу слідства процес відбувався у закритому режимі.

Приводом для кримінальної справи став пікет Овсяннікової в Москві 15 липня, на який вона вийшла з плакатом "Путін - вбивця, його солдати - фашисти". Десятого серпня силовики прийшли до неї додому з обшуком, після чого її саму без адвоката відвезли на допит до Слідчого комітету. Ніч вона провела в ізоляторі на Петрівці. За цією статтею їй загрожує до 10 років колонії.

Зазначається, що Марина Овсяннікова здобула популярність після того, як в ефірі програми "Время" на Першому каналі вийшла в кадр з плакатом "Зупиніть війну. Не вірте пропаганді. Тут вам брешуть" і кілька секунд простояла з ним за плечем ведучої Катерини Андрєєвої. Овсяннікова працювала редактором на Першому каналі і після своєї акції звільнилася. За появу в ефірі з плакатом її оштрафували за адміністративною статтею на 30 тисяч рублів, пізніше Овсянніковій виписували ще кілька штрафів за антивоєнні пікети та висловлювання у соцмережах, звинувачуючи у "дискредитації" армії.

Читайте також: Нацрада закликає не вручати німецьку «Премію ЗМІ за свободу» Овсянніковій

Після звільнення з Першого каналу Овсяннікова кілька місяців була за кордоном, але повернулася до росії, щоб визначити в суді місце проживання її 11-річної дочки (з чоловіком Овсяннікова розлучена, він працює на телеканалі Russia Today).

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська росії обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: delfi.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-