АЕС ще ніхто ніколи не використовував для висування погроз - Зеленський

АЕС ще ніхто ніколи не використовував для висування погроз - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що російська федерація вкотре пробила дно, обстрілявши Запорізьку атомну електростанцію.

АЕС у світі ще ніхто ніколи не використовував для висування погроз, заявив глава держави у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Те, що відбувається зараз навколо Запорізької АЕС, - це один із найбільших злочинів держави-терориста. Сьогодні зафіксовані чергові прильоти російських снарядів по території станції у безпосередній близькості від об’єктів АЕС. Росія вкотре пробила дно у світовій історії тероризму: ніхто більше не використовував атомну станцію так очевидно для погроз усьому світу й для висування якихось там умов», - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що абсолютно всі у світі мають реагувати негайно, щоб вигнати російських загарбників з території ЗАЕС. За словами Президента, це – глобальний інтерес, а не просто українська потреба.

«Наголошуємо на цьому на всіх рівнях – від Ради безпеки ООН до контактів між державами. Тільки повний відхід росіян з території ЗАЕС і відновлення повноцінного контролю України за ситуацією навколо станції гарантують відновлення атомної безпеки для всієї Європи», - пояснив Президент.

Читайте також: США підтримують створення демілітаризованої зони навколо ЗАЕС

Як повідомлялося, 11 серпня російські війська обстріляли найбільшу в Україні та у Європі Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п’ять «прильотів» поблизу дільниці зварювання та сховища джерел випромінювання. Ще п’ять «прильотів» сталися в районі пожежної частини, розташованої неподалік від ЗАЕС. Є влучання неподалік від першого енергоблока.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-