В Міноборони Швеції не виключають, що можуть виробляти зброю для України

В Міноборони Швеції не виключають, що можуть виробляти зброю для України

Укрінформ
Міністр оборони Швеції Петер Гульквіст не виключив, що його країна вироблятиме зброю для України.

Про це він сказав після конференції донорів для України в Копенгагені, передає Укрінформ із посиланням на SVT.

Виробництвом зброї для України можуть займатися у кількох країнах. Перш за все, потрібні артилерійські системи. За словами Гульквіста, Словаччина, Польща та Чехія вже повідомили, що можуть допомогти у виробництві зброї. Швеція також може сприяти виробництву зброї.

"Це не те, що я виключаю, але зараз зарано говорити. Ми залучені в усі три виміри (три напрямки допомоги Україні - ред.) позитивним чином, та зрештою ще належить побачити, як ми це зведемо разом", - сказав він.

Читайте також: Швеція відправить 120 інструкторів для навчання українських військових у Британії

Також планується створити фонд, куди країни зможуть вносити гроші на виробництво зброї в Україні. Додають, що раніше Швеція неодноразово надавала зброю Україні. Серед іншого, в країну відправлено тисячі протитанкових снарядів.

Як повідомляв Укрінформ, у Копенгагені відбулася Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. Делегації були представлені главами оборонних відомств, заступниками міністрів або іншими високопосадовцями. На зустрічі було визначено три основні напрямки довгострокової підтримки. Йшлося про військовий вишкіл, розмінування та виробництво зброї.

Читайте також: Резніков – про зустріч у Копенгагені: Я задоволений конференцією та результатами

Нова зустріч відбудеться у вересні. Потім 26 учасників донорської конференції повинні прийняти конкретніші рішення щодо трьох напрямків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-