Оперативна ситуація в Донецькій області

Оперативна ситуація в Донецькій області

Укрінформ
12 серпня, 13:30 -  брифінг на тему: “Оперативна ситуація в Донецькій області”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Павло Кириленко - начальник Донецької обласної військової адміністрації (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Донеччині засобами обігріву на зиму зможуть забезпечити 235 тис. населення - Кириленко

На Донеччині засобами обігріву на зиму зможуть забезпечити 235 тис населення, наразі в області залишається близько 350 тис. осіб. Евакуація триває.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Яку кількість людей ми зможемо забезпечити металевими печами та засобами обігріву, тому що цей опалювальний сезон в області буде без теплопостачання? Я можу від себе повідомити, що наведений підрахунок розрахований на кількість населення в 235 тис. жителів, які будуть проживати в осінньо-зимовий період на території області», - сказав Кириленко.

Він пояснив, що це для того, щоб була можливість обігріти людей шляхом встановлення металевих печей, і щоб напругу витримали, якщо переходити до електрообігрівачів, електромережі у багатоповерхівках. «Тому рахунок ведеться на таку кількість людей», - зазначив очільник області.

Він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну з 1 млн 670 тис. осіб, які постійно проживали на території Донеччини, зараз залишається близько 350 тис.

«Цифри ці плаваючі, залишається десь 350 -370 тис, тому що частина людей ще повертається. Зараз проводиться цілеспрямована евакуація по визначених областях. Так, з моменту оголошення обов’язкової евакуації більше 4 тис. виїхали», - констатував Кириленко.

Раніше він уточнював, що залишитися на зиму в області повинні люди, які задіяні у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі мають евакуюватися.

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи мирних жителів, знищуючи цивільну інфраструктуру.

2 серпня розпочалася обов’язкова евакуація населення Донецької області.

29 липня Кабінет Міністрів створив Координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації з Донецької області. Його очолила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Евакуація жителів неокупованих районів Донеччини передбачається до початку опалювального сезону.

На Донеччині російськи загарбники зруйнували або пошкодили майже 17 600 об’єктів – Кириленко

На території Донецької області російськи загарбники зруйнували або пошкодили 17 596 об’єктів, водночас кількість руйнувань у Маріуполі та Волновасі можна буде порахувати після деокупації.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Зараз у Донецькій області зруйновано або частково пошкоджено об’єктів 17596 по території області без урахування Маріуполя та Волновахи. У Маріуполі руйнація об’єктів іде практично на рівні 95%, з них 40% - повністю зруйновано. Так само приблизно по Волновасі, але оцінки цих даних можна надавати тільки після деокупації території», - сказав очільник області.

Він зазначив, що наразі в цілому йдуть дуже великі темпи руйнування по території області.

«Станом на зараз Донеччина займає після Київської області за кількістю зруйнованих об’єктів друге місце. Це за кількістю повністю зруйнованих або пошкоджених», - додав Кириленко.

Як повідомлялося, агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи громадян, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області. Ворог обстрілює школи, лікарні, торговельні центри, ринки, дитсадки та житлові будинки. У регіоні вже давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах - і водопостачання. Російські загарбники роблять спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не мають успіху і повертаються на свої попередні позиції.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-